

Australian Acoustical Society ACN 000 712 858

WESTERN AUSTRALIA DIVISION

ABN: 28 000 712 658

The AAS WA Division invites you to the



This all-day event is a great opportunity for the acoustics professional community to hear about recent work and to catch up in a relaxed atmosphere.

Attendees of this professional development event will include consultants, industry, academia and government.

See page 2 of this flyer for draft program details. Page 3 contains details on how to get there.

Spaces are limited. If you plan on attending, please RSVP by close of business Thursday October 11 to wa-techconvenor@acoustics.asn.au.

Entry fees for the day including lunch, tea breaks and refreshments (GST incl.):

AAS Members: \$30
Non-members: \$60
Students: \$25 Free
Presenters: Free

Draft program (subject to change: check the AAS <u>website copy of this flyer</u> for the latest version)

Time	Dur.	Topic	Presenter
8:30 am		Registration, welcome and coffee	
9:00 am	20 min	HearSmart project, patron noise exposure in music venues in Victoria	Jos Mulder, Lecturer in Sound, Murdoch University
9:20 am	20 min	Surf Wave Parks - Assessing the Sound of Fun	Shane Chambers, UWA
9:40am	20 min	Sounding out Shipwrecks, Seeps and (snapping) Crocodiles	Miles Parsons and Iain Parnum
10:00 am	20 min	Satellite to Underwater Acoustic Communications Gateway for Submarine Search and Rescue with Communications using Underwater Ultrasonic Wireless (CUUUWi)	Michael Caley, L3 Oceania
10:20 am	15 min	Modelling the vibration response of a laminated beam based on equivalent material properties	Peter Du
10:35 am	25 min	Morning tea and networking	
11:00 am	15 min	Fin whale (Balaenoptera physalus) migration in Australian waters using passive acoustic monitoring	Meghan Aulich, Curtin University
11:15 am	15 min	Working towards understanding the calling behaviour of the eastern Indian Ocean Pygmy Blue Whale and how their calling can be used to census the population	Capri Beck, Curtin University
11:30 am	15 min	Modelling the vibration response of disk-type windings in power transformers	Lingzhi Li, Zhejiang University
11:45 pm	20 min	Perth Stadium – key acoustic design challenges and solutions	Ben Wilson, MDA
12:05 pm	25 min	AAS WA AGM, call for committee members, sponsorship ideas	AAS Chair
		Noise map initiative – updates and vote on WA division funding the further development of a proof of concept	Terry George / Luke Zoontjens
12:30 pm	60 min	Lunch	
1:30 pm	30 min	Workshop on SPP5.4 – discussion on policy development and future issues	Terry George / Luke Zoontjens
2:00 pm	20 min	Workshop on Mainroads WA noise assessment factsheet	Ben Wilson, MDA
2:20 pm	15 min	Nonlinear active noise control for a system with a nonminimum- phase secondary path	Liping Zhu, UWA
2:35 pm	15 min	Extracting vibration signal from measured data polluted by thermal noise using a Kalman filtering technique	Bin Wu, Zhejiang University
2:50 pm	20 min	Afternoon tea	
3:10 pm	20 min	A new rapid and economical technique for absolute hydrophone and microphone calibration for optimal performance of large multichannel acoustic arrays	Shane Chambers, UWA
3:30 pm	30 min	Workshop on entertainment noise management and planning policies	Miguel de la Mata SLR Consulting
4:00pm		Close, and drinks in the beer garden	

Getting there

Entrance is off Riverside Road.

All day parking is available at the venue.

Bus stop number 12211 is nearest, via services 158 and 31 from the Elizabeth Quay Bus Station.

